Întrebări frecvente

Q
Am un imobil pe care vreau sa il vand prin GLIMO, cum procedez?

Ne contactati telefonic/email/WhatsApp si ne descrieti pe scurt imobilul, suprafata, zona si pretul pe care il doriti dvs. Daca imobilul nu este locuit, putem sa preluam toate sarcinile dvs. si sa va contactam pe WhasApp doar cand avem oferte serioase sau programam vizionarile. Daca locuiti in imobil, procedura va fi aceiasi, doar ca va trebui sa ne comunicati dvs. cand putem veni la vizionare. De vanzarea notariala ne ocupam tot noi, dumneavoastra veti fi doar un invitat special care semneaza vanzarea si incaseaza suma solicitata. Experienta vanzarii va fi atat de placuta incat dupa vanzare ne veti simti lipsa.

Q
Vreau sa vand un imobil dar nu sunt in Romania, cum procedez?

Ne contactati telefonic/email/WhatsApp, cum va este mai usor, ne specificati detaliile si preferintele dvs., furnizati foto cu documentatia imobilului. Noi verificam informatiile, ulterior va trimitem pe email contractul de exclusivitate in care specificam toate detaliile, de la moneda in care preferati banii pana la cele mai mici detalii de interes. Il printati, semnati, scanati si il trimiteti pe email sau WhatsApp inapoi la agentie. Ulterior ne puteti trimite cheile prin curierat. Conform contractului cheile vor fi desemnate agentului pe care il veti selecta dvs. contractual, avand obligatii clare sa nu se afle in incinta imobilului decat in intervalele orare la care va instiinteaza in scris ca va merge la vizionare. La finalul fiecarei vizionari va trimite video de confirmare conform specificatiile dvs.(opreste sau nu electricitatea, incuie usa sus si jos de cate ori specificati etc). Va comunicam toate ofertele de bun simt, va tinem la curent cu evolutia imobiliarelor pe toata perioada. Ne puteti contacta oricand, orice nelamurire aveti 24/7 pe WhatsApp sau telefonic ( inafara orelor de program, am prefera sa preluam telefonic doar urgentele). In momentul in care sunteti multumit de un cumparator si confirmati acceptul, agentia semneaza un contract cu clientul, prin care ii solicitam sa plateasca comisionul agentiei(partea lui) ca dovada de buna credinta pentru ca dvs. sa achizitionati bilete avion si sa va prezentati la notariat. Vom stabili fiecare detaliu numai cu acceptul dvs., devenind extensii competente ale dvs.. Dupa ce se realizeaza plata cumparatorului catre dvs., la finalul tranzactiei notariale, ne platiti comisionul. Pana in acel moment nu trebuie sa ne platiti noua absolut nimic. Platiti doar pentru rezultat. In cazul in care din documentatie lipsesc anumite documente necesare vanzarii, veti achita doar contravaloarea acestora, vom inlesni noi solutionarea, dvs. doar achitati sumele datorate, comunicate anterior si confirmate de dvs.

Q
Nu doresc exclusivitate, vreau sa colaborez cu toate agentiile si sa il promovez si eu, pot colabora si cu GLIMO?

Desigur, dar avantajele reale ale tuturor partilor implicate, in special ale dvs. sunt extrem de slabe. 1. In loc de comision 1,5% sau 2% cum percepem la exclusivitate, veti avea comision 3%-4%. Sansele sa muncim gratuit sunt foarte mari, odata ce riscul e mare, avantajele trebuiesc ajustate pe masura. 2. Deoarece sansele sa muncim gratuit sunt mari, investitiile catre oferta dvs. vor fi limitate. 3. Angajamentul pe care il avem catre clientii cu exclusivitate va prima, prezentand clientilor agentiei in special ofertele in exclusivitate. 4. Imobilul dvs. cand il oferiti tuturor agentiilor, devine un bun care va fi prezentat doar in momentul in care clientii fiecarui agent nu sunt interesati de absolut niciun imobil din exclusivitate. 5. Cu siguranta, in piata, anuntul imobilului dvs. va fi listat cu preturi diferite, nefiind exclusivitate. Majoritatea agentilor vom urmari sa oferim cel mai bun pret acceptat de dvs. din negocierile anterioare private, in scopul vanzarii, fapt care va trezi tot felul de suspiciuni potentialilor cumparatori. Daca va asumati aspectele mentionate anterior, vom lucra cu dumneavoastra si vom face tot posibilul sa va vindem imobilul in cel mai scurt timp posibil.

Q
Se merita sa imi pregatesc apartamentul inainte de vanzare?

DA! Cu siguranta. Achizitia unui apartament se face din nevoie(beneficii zona, etaj etc) dar si din FACTORI EMOTIONALI, automat, este optim sa pregatiti apartamentul inainte de a il scoate la vanzare. Reimprospatarea peretilor cu un VAR ALB il vor face sa para curat, spatios, nou. O CURATENIE GENERALA minutioasa il vor face sa para primitor. Eliminarea mobilierului uzat/degradat va conferi imobilului un alt aspect, mult mai placut ce ne va permite sa oferim clientului o experienta la vizionare. In acel loc este posibil sa isi petreaca jumatate din viata, trebuie sa ii insufle liniste si binestare. Deasemeni anveloparea termica, apa trasa separat, centrala termica si caloriferele, sunt aspecte extrem de importante care fac diferenta pentru cumparatori. Un imobil pregatit pentru vanzare se vinde mult mai repede si permite un pret bun, fara negocieri.

Q
Vreau sa particip la vizionarile organizate de voi. Pot?

Desigur, dvs. hotarati ce se intampla in imobilul dvs. dar participarea activa a proprietarului la vizionari este urmata de multe dezavantaje. Clientii nu vor mai pasi cu agentul in poveste, nu vom reusi sa le prezentam emotional aspectele pozitive de care s-ar putea atasa, in schimb, preponderent, vor fi atenti sa va explice direct, dumneavoastra, toate imperfectiunile imobilului, in speranta de a va forta sa negociati pretul. Vizionarea va deveni 100% tehnica, lipsita complet de factori emotionali, negocierile vor fi dure, directe, negocieri de la care cu greu se va reveni catre pretul dorit sau pretul pe care clientul ar fi fost dispus sa il plateasca. Este o diferenta uriasa intre o vizionare doar cu agentul imobiliar, in care potentialul cumparator este relaxat, se exprima liber, isi expune punctele de vedere, i se explica solutiile, totul transparent si echilibrat. Cand participa si proprietarul, apare scopul de a sabota imaginea imobilului in fata proprietarului, se pot crea tensiuni, iar agentul este obligat sa intrerupa vizionarea. Deasemeni daca proprietarul are o vecina sau un vecin pe care o mandateaza sa escorteze agentul la vizionari, in scopul vanzarii, recomandarea noastra este sa nu se implice in absolut nicio discutie, altfel existand riscul sa se ajunga la discutii morbide despre vecini care au murit de curand, sau despre vecina de deasupra care nu are sot dar isi cauta frecvent, transformand vizionarea intr-o pierdere de timp inutila.

Q
Este prima oara cand vand un imobil, imi e teama sa nu fiu pacalit(a).

Indiferent cu cine lucrati, trebuie sa tineti cont la semnarea contractului de vanzare cumparare notarial sa verificati suma pe care trebuie sa o primiti, sa fie specificata corect si sa verificati corectitudinea contului dumneavoastra, deasemeni perioada de predare a imobilului in cazul in care nu se face odata cu vanzarea. Daca aceste aspecte sunt trecute corect, nu sunteti expusi la absolut niciun pericol real. Un agent imobiliar cu reputatie nu se va incurca niciodata sa va lezeze in niciun fel, deasemeni, un notar cunoscut nu va tolera sub nicio forma nicio omisiune sau expunerea dvs. catre orice pericol. De preferat, daca veti incasa si o suma cash, sa fiti insotit(a) pana la banca sau la resedinta dvs. Scopul nostru este de a va identifica un cumparator pentru imobil, de a va oferi cel mai bun serviciu si de a incasa comisionul, tinand cont si verificand si aspectele mentionate anterior, pentru dvs. Trebuie sa admitem ca ne extindeti zambetul de fiecare data cand obtinem si un feedback online din partea dvs.. Este o forma publica de recunoastere a eforturilor noastre, iar acest aspect ne maguleste chiar mai mult decat atentiile pe care ni le oferiti de fiecare data.

Q
Vreau sa imi vand apartamentul, care sunt actele necesare pentru vanzarea notariala?

1. Acte de identitate părți (vânzător și cumpărător), certificatele de căsătorie (dacă este cazul), procură de reprezentare (dacă este cazul) ; 2. Acte de proprietate asupra imobilului ce face obiectul tranzacției (după caz: contract vânzare, contract de donație, proces-verbal de predare-primire, dovada de achitare integrală a prețului, sentință/decizie civilă definitivă și irevocabilă, titlu de proprietate, certificat de moștenitor, etc.); 3. Documentația cadastrală a bunului imobil (fișa bunului imobil și planul de amplasament, respectiv planul releveu) și încheierea de intabulare în cartea funciară; 4. Certificat fiscal pe numele proprietarului, eliberat de Direcția de impozite si taxe locale, din care să rezulte că proprietarul este la zi cu plățile; 5. Certificatul de performanță energetică, eliberat de un auditor energetic atestat; 6. Ultima factură și chitanță privind plata la zi a utilităților aferente imobilului.